Bröllopssäsong!

Maj 19th

Äntligen är den här – bröllopssäsongen 2015!

Efter en lång vinter och en något kylslagen vår börjar nu värmen krypa fram och det mesta börjar gå på högvarv i Tårtstugan. Nu kan vi också börja skönja en del av trenderna för den här säsongen – både vad gäller utseende och smak.

Hur ser bröllopstårtorna ut 2015?

Den första nyheten är ätbar spets. Denna fantastiska detalj ger ett så underbart lyxigt utseende till bröllopstårtan och dessutom smakar den gott med en söt vaniljton. Den påminner en hel del om marshmallows och jag rekommenderar verkligen den här detaljen till bröllopsparen som är ute efter en romantisk och vacker stil till sin tårta.

wedding cake

red sugar rose

En annan trend som består är rosorna! Denna kärlekens blomma är verkligen bestående i såväl brudbuketter som på bröllopstårtan. De är ju också otroligt vackra och mångfacetterade eftersom de finns i alla färger och kan matcha alla teman. De rosa och vita tonerna är fortfarande de mest önskade, men även den mer dramatiska, röda rosen, dyker upp som en favorit för flera av sommarens par.

Under 2012 var det många av bröllopsparen som ville byta ut den

wedding cupcakestraditionella tårtan mot cupcakes. Den här trenden har minskat nu under 2015, men visst blir man lite extra glad när brudparet önskar sig det. Det är ändå något speciellt med att varje gäst får sin alldeles egna, unika, bit.

Och vad är det då som de absolut flesta brudparen vill ha? En våningstårta förstås! Den här trenden med den staplade tårtan är så stark att den till och med har tagit sig in bland doptårtor och ibland även till födelsedagar. Jättekul tycker jag, för vilket bättre sätt att skapa ett riktigt festligt intryck kan man egentligen tänka sig?

Vad vill man att tårtan ska smaka?

Ja, här kan man säga att det skiljer sig mer åt. Viktigt för alla är förstås att det ska smaka gott, men också att det ska smaka mycket. Bort med alla gräddberg eller tjocka täcken av hård sockermassa. Nej, årets bröllopstårta ska vara en dröm att se på och en sensation att smaka. En tuff utmaning för tårtmakerskan, men självklart!

Glad sommar (för visst är den nära!) till alla följare :) !

/Karin

About the Author,