Helgens event på Coop Forum Norrtälje

Feb 12th

Stort tack till alla, vuxna som barn, som kom förbi Tårtstugans bord på Coop Forum i Norrtälje i lördags. Det var underbart roligt att träffa alla och särskilt kul att se det stora intresse som fanns för att både kika på bakverken (konstverken) som skapades, samt skapa egna. Jag fick många frågor, både om material, tekninker och självklart också om Tårtstugan. I kort kan frågorna besvaras så här:

Vilket material använder du och var kan man köpa det?

Mycket av materialet hittar man numera även i välsorterade affärer, såsom sockermassa, olika typer av strössel och marsipan. Det är bra produkter som passar perfekt för hemmabagaren. Numera finns det också bra spritspåsar och bakformar i fina mönster och olika storlekar. Vill man ha ett större sortiment, kanske börja använda olika former, färger och mer avancerade verktyg kan man kika på de här hemsidorna: www.lyckasmedmat.se, www.kakburken.se eller http://www.strosselannat.se/.

Hur lär man sig att göra sockerblommor och andra dekorationer i sockermassa?

Det finns otroligt mycket att läsa och se på internet om hur man gör olika kreationer i socker, många väldigt duktiga tårtkreatörer är helt självlärda, det handlar mycket om envishet och övning. Jag har även gått en kurs i tårtdekoration i London vid PME Knightsbridge School of Cake Decoration and Arts, vilket var en fantastisk erfarenhet som lärde mig mycket.

Vad är Tårtstugan?

Tårtstugan är ett företag där man kan beställa tårtor, cupcakes och macarons till alla festligheter. Idag finns det ingen daglig försäljning på plats, utan vi jobbar endast beställning. Tårtstugan ligger i byn Tomta (Utlunda) och är faktiskt just en liten stuga med mycket kök och ett oslagbart vackert läge!

Så här såg Tårtstugans bord ut innan anstormningen (ca 9.53)

Tårtstugan på Coop

Och sedan lite bilder från aktiviteten

Tårtstugan Coop

IMG_1145

IMG_1161

Återigen – stort tack till alla besökare och självklart till Coop Forum Norrtälje!

About the Author,