Lilja i flowerpaste

Sep 30th

Det här är kanske inte den första blomman man testar på att göra i flowerpaste, men med en del tålamod och fingerfärdighet går det absolut att fixa.

Lilja i flowerpaste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Material: Börja med att ta fram det du behöver (bra sidor för att hitta tårtmaterial är: Lyckas med mat eller Strössel och annat).

Utstickare Lily petal, bred och smal (eller använd mallarna i slutet av inlägget, bladen skall vara ca 10 cm höga).

Tunn ståltråd (jag använder floristtråd)

Floristtejp

Flowerpaste

Kavel

Skumplatta

Bone tool (vilken jag använder för att tunna ut kanterna)

Ätbart lim

Pensel

Maizena

Pulverfärg (varierande beroende på vilken nyans du vill ha på din lilja)

Sugar pom pom DIY

 

 

 

 

 

 

Börja med att kavla ut flowerpaste (jag använder oftast vit eftersom jag sedan färgar in med pulverfärg). Ta sedan 6 st ca 15 cm långa ståltrådar, placera dem på flowerpasten och stryk lätt med ätbart lim över trådarna. Vik sedan flowerpasten över trådarna, så att den ligger dubbelt, med tråden innesluten. Ta sedan ut tre breda och tre smala blad (försök att vara noga med att tråden ligger mitt i bladen och når nästan ända ut till spetsen av bladet). Lägg varje blad på en skumplatta och tunna ut kanten med en bone tool, ge varje blad en lätt böj bakåt och låt de sedan torka minst 2 timmar, gärna över natten.

Sockerlilja 2

 

 

 

 

 

 

Under tiden som bladen torkar kan man göra ståndare och pistill till sin lilja. Ta ytterligare en ca 15 cm lång ståltråd. Rulla en ärtstor kula av flowerpaste till en pistill och trä upp den på ståltråden. Försök att behålla en liten kula på toppen av pistillen som plattas till lätt. Ta 6 ståndare (dessa köper man separat och finns bland annat på tidigare nämnda hemsidor) och fäst den runt pistillen med hjälp av floristejp.

Sockerlilja 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Låt även pistillerna torka minst 2 timmar och borsta den sedan med grönt nedtill och rosa/lila topp. När bladen har torkat kan även de färgas in med pulverfärg. Här har jag skapat en lilja i rosa toner, men grönt och gula nyanser används i basen och sedan borstar jag en rosa sträng i mitten och längs med bladkanten.

Sockerlilja 4

 

 

 

 

 

 

Som en avslutande touch, använd en mycket liten pensel eller an tandpetare och sätt ca 15 små prickar runt den rosa mittstängen på liljan. Nu är det dags att sätta samman liljan. Ta de tre tunna bladen och fäst runt din pistill med ståndare med hjälp av floristtejpen. Därefter fästs de tre bredare mellan de tre tunnare (försök att passa in så att det inte finns några mellanrum) och din lilja är klar!

Sockerlilja 5

 

 

 

 

 

 

Klarar du liljan – då kan man klara allt!

Lilja i flowerpaste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lycka till!

About the Author,